ULAŞIM
Rikşa Bangladeş’te çok ucuz bir ulaşım aracı. Eğer Bangladeş’e giderde kendi gözlerinizle görürseniz hemen fark edersiniz Rikşa’ları. Çok keyifli ulaşım araçlarıdır Rikşalar. Kimi zaman sizi heyecanlandıran hız treni tadı yaşatabilirler. Rikşa’ların sinyal lambaları da yoktur ya da olsa bile çalışmaz. Kullanan kişi hangi yöne dönecekse o elini dışarı çıkartır. Rikşa dikiz aynalarında yerli motifleri de olur.
geçim sebebi
Dakka Bangladeş’in başkenti. Nüfus yoğunluğu yüksek olan bir şehir. Yoksulluğun fazla olduğu şehir trafik sorununu da yanında getirir. Trafik ve altyapı sıkıntısı çeken insanlar ulaşmak istedikleri yerlere daha kısa sürede ve daha ucuz olarak ulaşmak için Rikşa’ları tercih etmektedir
üç tekerlekli bisikletler
Rikşa’ların temel tanımı, arkalarında yolcu koltukları olan, üç tekerlekli bisikletlerdir. Rikşa’lara arkada iki kişi de oturabilmektedir. Pedalları çevirerek insanların en hızlı şekilde istedikleri yere ulaşmasını amaçlamaktadır. Bazı Rikşa’lar motorlu da olabilir. Rikşa’nın kullanımı, diğerlerine göre daha kolay, erişilebilir ve daha az maliyetli olduğu için her geçen gün artmaktadır. Rikşa hızlı ve ucuz bir ulaşım aracı olarak görülmektedir. Ayrıca, insanlar bu Rikşa ile geçinimini de sağlamaktadır. Rikşa, özellikle yoksul bölgelerdeki insanlar için ana geçim kaynağıdır.
Rikşa ile binlerce aile geçimini sağlayabilmektedir. Rikşa’lar, kalabalık ve özensiz olarak görülen otobüslere göre daha geniş ve daha ucuz olarak kabul görmüştür. Sabit bir durağı olmayan Rikşa’lar hem ülke nüfusu hem de ülkeye gelen turistler tarafından çokça tercih edilmektedir. Müslümanlar yaşadıkları bölgelerde hayatlarını kazanabilmeleri için Rikşa’ların önemi göz ardı edilemez. Bangladeşli aileler Rikşa aracılığıyla iş bulur ve kendi başlarına geçimlerini sağlamaya çalışırlar.
Yoksullar, Rikşa’lar ile geçimlerini sağlamaya çalışırlar. Rikşa sahipleri araçlarını geleneksel nakış ve dekorasyon aracıyla farklı, renkli bir görünüme kavuşturmaktadır. Yine kendi alfabelerinde yazıtlar ve cümleler yazarlar. Rikşa’ların her iki tarafı da açıktır, camları bulunmaz. Rikşa sürücüleri yolcularını gitmek istedikleri yere götürebilmek için fiziksel güçlerini kullanırlar. Çalıştıkları yoğun sıcağa ve neme rağmen yolcuları istedikleri yere taşırlar. Hepsinin tek bir amacı var ailelerini geçindirebilmek
Eğer giderde
kendi gözlerinizle görürsenizRikşa Bangladeş'te çok ucuz bir ulaşım aracı. Eğer Bangladeş'e giderde kendi gözlerinizle görürseniz hemen fark edersiniz Rikşa'ları. Çok keyifli ulaşım araçlarıdır Rikşalar. Kimi zaman sizi heyecanlandıran hız treni tadı yaşatabilirler. Rikşa'ların sinyal lambaları da yoktur ya da olsa bile çalışmaz. Kullanan kişi hangi yöne dönecekse o elini dışarı çıkartır. Rikşa dikiz aynalarında yerli motifleri de olur.
Rikşa'ların bazısı
insan tarafından çekilirRikşa'ların bazısı da insan tarafından çekilir. 70 yaşlarında 35 kiloluk ak sakallı bir ihtiyarı 2 kişiyi götürürken, alnından damlayan terleri gördükten sonra kimi zamanda ayaklarınız feri kesilir. Rikşa'lar çoğu zaman sahibi için tek geçim kaynağı. Rikşa'lar kıtlığın hüküm sürdüğü toprakların zırhlı atları.